Narla İncire Gazel
Bilge Karasu
132 sayfa
~110 dk
Türkçe
Kitap Özeti
"Nar kentinde bir incir buldum Narı da inciri de, övmek isterim. Anam her kışın en karanlık noktasında, eve gererken bir nar atardı yere, bütün gücüyle; parçalanıp iyice dağılsın diye., Evin beti bereketi niyetine... Ardından hızla süpürüp silerdi ortalağı. Bir iki gün sonra, naırn patladığı yerden çok uzakta incecik bir çıtırtı duyduğum olurdu ayağımın altınada. Ne kadar dağılmışsa nar taneleri, o kadar iyiydi. Topladıktan sonra söylerdim Anneme, sevinsin, diye."
Kitap Detayları
Kitap adı
Narla İncire Gazel
Kitap yazarı
Bilge Karasu
ISBN
9789753420686
Yayıncı
Metis Yayınları
Yayın tarihi
—
Sayfa sayısı
132 Sayfa
“Dünyaya küçük, şiire büyük gelmiş bir yaşamın hammaddesi: ateş, su ve kelimeler.
Narla İncire Gazel
Yazar
Bilge Karasu
Kitap Özeti:
"Nar kentinde bir incir buldum Narı da inciri de, övmek isterim. Anam her kışın en karanlık noktasında, eve gererken bir nar atardı yere, bütün gücüyle; parçalanıp iyice dağılsın diye., Evin beti bereketi niyetine... Ardından hızla süpürüp silerdi ortalağı. Bir iki gün sonra, naırn patladığı yerden çok uzakta incecik bir çıtırtı duyduğum olurdu ayağımın altınada. Ne kadar dağılmışsa nar taneleri, o kadar iyiydi. Topladıktan sonra söylerdim Anneme, sevinsin, diye."
Kitap Detayları:
-
Kitap adıNarla İncire Gazel
-
Kitap yazarıBilge Karasu
-
ISBN9789753420686
-
YayıncıMetis Yayınları
-
Sayfa sayısı132 Sayfa