İçimizdeki Şeytan, En Sinsi Tehlike, Hesap Böyle Verilir

Yazar Hüseyin Nihal Atsız

Kitap Özeti:

"Bu en sinsi tehlike ile yaptığım kalem savaşını bu kitapçıkla okuyuculara sunuyorum. Bunlardan Komünist Donkişotu Proleter-Burjuva Nazım Hikmetof Yoldaşa adlı birincisi 1935'in son ayında broşür hâlinde 500 tane basılmış ve bir günde tükenmişti. İçimizdeki Şeytanlar adlı ikincisi 1940 Ağustosunda 1000 tane olarak basılmış, 2-3 haftada hepsi satılmıştı. Pek çok Türkçü genç, bu iki broşürün, bilhassa birincisinin yeniden basılmasını istediklerinden, Türkçü efkâr-ı umumiyenin bu isteğini yerine getirmek için bunları yeniden, iki makale daha ekleyerek toplu bir hâlde bastırıyorum. Üç Rejim ve En Sinsi Tehlike adlı yazılar ilk defa çıkıyor. Namık Kemal'in oğlu olup Darülfünunda 'metin şerhi' hocamız olan Ali Ekrem merhum, ilk broşür dolayısıyla bana bir mektup göndermişti. Bunun klişesini ve yeni harflere çevrilmiş şeklini, tarihî bir hatıra olarak buraya koyuyorum."

H. N. Atsız

1 Ağustos 1943, Maltepe

Kitap Detayları:

1. Kitap adı
  2. Kitap yazarı
    Hüseyin Nihal Atsız
  3. ISBN
    9789753710640
  4. Yayıncı
    İRFAN YAYINEVİ
  5. Yayın tarihi
    01.01.2015
  6. Sayfa sayısı
    118 Sayfa
  • 0 kişi okumak istiyor
  • 1 kişi şu anda okuyor
  • 0 kişi okudu
💬 Okur Yorumları

İçimizdeki Şeytan, En Sinsi Tehlike, Hesap Böyle Verilir hakkında ne düşünüyorsun?

Kitapla ilgili düşüncelerini, beğendiğin yönleri ve eleştirilerini diğer okurlarla paylaş.

Geri