Kitaplık
Tarih

Bilimkurgu Sinemasında Mitolojik Anlatım

Aslı Arıcı Sevinç
159 sayfa ~133 dk Türkçe

Kitap Özeti

Bilimkurgu Sinemasında Mitolojik Anlatım hakkında

Aslı Arıcı Sevinç, bilimkurgu filmlerindeki kahraman yolculuğu, yaratılış, kıyamet, kurban ve yeniden doğuş gibi mitolojik kalıpları inceler. Gelecek teknolojileriyle anlatılan hikâyelerin eski mitleri nasıl yeniden ürettiğini film örnekleri üzerinden gösterir.

Neden okunmalı?

Bilimkurgu sinemasının yalnızca teknoloji öngörüsü değil, insanlığın kadim korku ve umutlarını taşıyan modern bir mit alanı olduğunu görmek isteyenlere kuramsal bir çerçeve sağlar.

Bilimkurgu Sinemasında Mitolojik Anlatım için baskı ve okuma notu

Bu kayıt Urzeni Yayınları esas alınarak hazırlanmıştır. ISBN ve basım yılı yalnızca aynı baskıyla eşleştirilebildiğinde yazılmış; belirsiz katalog kayıtları kullanılmamıştır. Kitap tarih ana kategorisinde değerlendirilmiştir. Farklı baskılarda çevirmen, sayfa sayısı, önsöz ve ekler değişebileceğinden mevcut PDF ile doğrulanmayan ayrıntılar bu kayda eklenmemiştir.

Kitap Detayları

Kitap adı Bilimkurgu Sinemasında Mitolojik Anlatım
Kitap yazarı Aslı Arıcı Sevinç
ISBN
Yayıncı Urzeni Yayınları
Yayın tarihi
Sayfa sayısı 159 Sayfa

Dünyaya küçük, şiire büyük gelmiş bir yaşamın hammaddesi: ateş, su ve kelimeler.

Bu kitap hakkında AI Asistan’a sorunKonusu, uygunluğu, benzerleri ve spoilersız özeti öğrenin.
AI’a Bu Kitabı Sor
💬 Okur Yorumları

Bilimkurgu Sinemasında Mitolojik Anlatım hakkında ne düşünüyorsun?

Kitapla ilgili düşüncelerini, beğendiğin yönleri ve eleştirilerini diğer okurlarla paylaş.

Geri