Seviyordum Sizi Seçme Şiirler Rusça Türkçe Hasan Ali Yücel Klasikleri
Aleksandr Sergeyeviç Puşkin
110 sayfa
~92 dk
Türkçe
Kitap Özeti
Aleksandr Puşkin (1799-1837); Topu topu 38 yıl süren ömrü komploya çok benzeyen bir düelloyla son bulduğunda Puşkin, çoktan ulusal Rus şiirinin dâhi kurucusu olmayı başarmıştı. Elinizdeki kitaptaysa, “Kuran’a Öykünmeler”den Yevgeni Onengin’e, günümüzü de etkilemeyi sürdüren bu büyük şairin şiirinin tüm cepheleri yetkinlikle temsil edilmektedir.
Ataol Behramoğlu (1942): Şiirimizin son 40 yılındaki en önemli toplumsalcı ozanlardan biri olmanın yanı sıra, Puşkin’den Çehov’a, Lermontov ve Turgenyev’den Çağdaş Rus Şiiri Antolojisi’ne çeviri edebiyatımızın da en yetkin adlarından biridir.
Ataol Behramoğlu (1942): Şiirimizin son 40 yılındaki en önemli toplumsalcı ozanlardan biri olmanın yanı sıra, Puşkin’den Çehov’a, Lermontov ve Turgenyev’den Çağdaş Rus Şiiri Antolojisi’ne çeviri edebiyatımızın da en yetkin adlarından biridir.
Kitap Detayları
Kitap adı
Kitap yazarı
ISBN
9789754588279
Yayıncı
İş Bankası Kültür Yayınları
Yayın tarihi
—
Sayfa sayısı
110 Sayfa
“Dünyaya küçük, şiire büyük gelmiş bir yaşamın hammaddesi: ateş, su ve kelimeler.
Yazar
Kitap Özeti:
Aleksandr Puşkin (1799-1837); Topu topu 38 yıl süren ömrü komploya çok benzeyen bir düelloyla son bulduğunda Puşkin, çoktan ulusal Rus şiirinin dâhi kurucusu olmayı başarmıştı. Elinizdeki kitaptaysa, “Kuran’a Öykünmeler”den Yevgeni Onengin’e, günümüzü de etkilemeyi sürdüren bu büyük şairin şiirinin tüm cepheleri yetkinlikle temsil edilmektedir.
Kitap Detayları:
-
Kitap adıSeviyordum Sizi Seçme Şiirler Rusça Türkçe Hasan Ali Yücel Klasikleri
-
Kitap yazarıAleksandr Sergeyeviç Puşkin
-
ISBN9789754588279
-
Yayıncıİş Bankası Kültür Yayınları
-
Sayfa sayısı110 Sayfa