Kitaplık
Roman

Kent ve Tuz

Gore Vidal
2010 Türkçe

Kitap Özeti

Gore Vidal'le ilk tanışmam o muhteşem tarihsel roman, İmparator'la oldu. Eski E Yayınları'ndan çıkmıştı ve benim ellerime Aydın Uğur tutuşturmuştu. Üç aylık bir Anadolu turuna çıkmıştım ve nereye gitsek Dönek Julianus'un izlerini görüyordum. Sonra yıllar geçti, Gore Vidal'in kim olduğunu daha iyi öğrendik. Türkçeye de çevrilmeye başladı, özellikle tarihsel-siyasal romanları. Ama en hoşuma giden şey, Fellini'nin Roma'sının sonundaki büyük şölen yemeğinde Vidal'le karşılaşmaktı. Vidal'de skandal sever bir ruh, inceden inceye kötücül bir hava vardır. İnsanların canını sıkmayı sever. Kent ve Tuz da böyle. 1948 yayınlandığında Vidal'i neredeyse afaroz ediyorlardı. Niye mi? Niyesi şu: Bu roman Amerikan edebiyatında eşcinsel aşk romanlarının ilkidir ve bu nedenle de bir türe, bir genre'a başlangıç oluşturur. Bu ve diğer açılardan, benzersizdir, ilktir. Çevirisi de, Fatih'in elinden çıktığı için, tabii ki, şahanedir.Sayfa Sayısı: 212Baskı Yılı: 2010Dili: TürkçeYayınevi: Helikopter

Kitap Detayları

Kitap adı Kent ve Tuz
Kitap yazarı Gore Vidal
ISBN 9786055819163
Yayıncı Helikopter
Yayın tarihi 2010
Sayfa sayısı —
“

Dünyaya küçük, şiire büyük gelmiş bir yaşamın hammaddesi: ateş, su ve kelimeler.

Bu kitap hakkında AI Asistan’a sorunKonusu, uygunluğu, benzerleri ve spoilersız özeti öğrenin.
AI’a Bu Kitabı Sor
💬 Okur Yorumları

Kent ve Tuz hakkında ne düşünüyorsun?

Kitapla ilgili düşüncelerini, beğendiğin yönleri ve eleştirilerini diğer okurlarla paylaş.

Geri