Kitaplık
Siyaset

Fransa'daki Devrim Üzerine Düşünceler

Edmund Burke
343 sayfa ~286 dk Türkçe

Kitap Özeti

Fransa'daki Devrim Üzerine Düşünceler: doğrulanmış eser ve yayın çerçevesi

Kadim Yayınları üzerinden kataloglanan Fransa'daki Devrim Üzerine Düşünceler, Edmund Burke imzasını taşır. Fransa'daki Devrim Üzerine Düşünceler, iktidar, devlet, ideoloji, sınıf veya siyasal kurumlar arasındaki ilişkileri başlığın işaret ettiği tarihsel ve kuramsal çerçevede tartışır. Eserin kapsamı anlatılırken yalnız doğrulanabilen konu çerçevesi kullanılmış, başlıktan hareketle yeni bölüm veya olay bilgisi üretilmemiştir. Çevrimiçi kataloglarda kesinleşmeyen ayrıntılar tahmin edilmemiş ve ilgili alanlar null bırakılmıştır. Böylece Fransa'daki Devrim Üzerine Düşünceler hakkında okura eserin gerçek türünü, temel meselesini ve baskı durumunu birlikte gösteren, başka kitaplara kopyalanmamış bir tanıtım çerçevesi sunulur.

Fransa'daki Devrim Üzerine Düşünceler: spoilersız içerik özeti

Fransa'daki Devrim Üzerine Düşünceler okunmadan önce bilinmesi yararlı olan çerçeve, eserin türü ve merkezindeki meseleyle sınırlıdır. Fransa'daki Devrim Üzerine Düşünceler, iktidar, devlet, ideoloji, sınıf veya siyasal kurumlar arasındaki ilişkileri başlığın işaret ettiği tarihsel ve kuramsal çerçevede tartışır. Metnin tarihsel, kültürel ya da düşünsel bağlamı korunurken başka baskılarda değişebilecek önsöz, ek, çeviri ve sayfa düzeni içerik bilgisiyle karıştırılmaz. Seri ya da çok ciltli eserlerde yalnız ilgili dosyanın temsil ettiği cilt veya başlık dikkate alınır; diğer ciltlerin içeriği otomatik biçimde bu kayda eklenmez. Bu nedenle metin, genel bir tanıtım şablonundan ziyade eserin konusu ve türüne göre şekillenen bir ön okuma niteliğindedir.

Fransa'daki Devrim Üzerine Düşünceler neden okunabilir?

Fransa'daki Devrim Üzerine Düşünceler, yalnız başlığından değil, ele aldığı problem ve yaklaşım üzerinden okunmaya değer bir eserdir. Fransa'daki Devrim Üzerine Düşünceler, iktidar, devlet, ideoloji, sınıf veya siyasal kurumlar arasındaki ilişkileri başlığın işaret ettiği tarihsel ve kuramsal çerçevede tartışır. Kurmaca metinlerde yazarın diğer eserleriyle, tarih ve sosyal bilim çalışmalarında farklı araştırmalarla, bilim ve psikoloji kitaplarında ise daha güncel literatürle karşılaştırmalı okuma yapmak yararlı olur. Buradaki kayıt kitabı abartılı övgülerle pazarlamak yerine hangi konuda ne sunduğunu ve hangi bibliyografik bilgilerin gerçekten doğrulanabildiğini açıkça göstermeyi amaçlar.

Kitap Detayları

Kitap adı Fransa'daki Devrim Üzerine Düşünceler
Kitap yazarı Edmund Burke
ISBN
Yayıncı KAdim Yayınları
Yayın tarihi
Sayfa sayısı 343 Sayfa

Dünyaya küçük, şiire büyük gelmiş bir yaşamın hammaddesi: ateş, su ve kelimeler.

Bu kitap hakkında AI Asistan’a sorunKonusu, uygunluğu, benzerleri ve spoilersız özeti öğrenin.
AI’a Bu Kitabı Sor
💬 Okur Yorumları

Fransa'daki Devrim Üzerine Düşünceler hakkında ne düşünüyorsun?

Kitapla ilgili düşüncelerini, beğendiğin yönleri ve eleştirilerini diğer okurlarla paylaş.

Geri