Kitaplık
Roman

Atebetül Hakayık

Edib Ahmed Yüknekî
96 sayfa ~80 dk Türkçe

Kitap Özeti

Atebetül Hakayık: doğrulanmış eser ve yayın çerçevesi

Edib Ahmed Yüknekî imzalı Atebetül Hakayık, şiir alanında belirgin bir konu odağına sahiptir. Atebetül Hakayık, şiirsel dil, imge ve ritim aracılığıyla bireysel ya da toplumsal deneyimleri işleyen bir eserdir; doğrulanmayan şiir başlıkları kayda eklenmemiştir. Kayıt hazırlanırken dosya adı aynen korunmuş; açık yazım bozuklukları yalnız title ve author gibi bibliyografik alanlarda standartlaştırılmıştır. Konu açıklaması katalog bilgisi yerine geçecek kadar dar tutulmamış, ancak doğrulanmayan savlar ve karakterler de eklenmemiştir. Böylece Atebetül Hakayık hakkında okura eserin gerçek türünü, temel meselesini ve baskı durumunu birlikte gösteren, başka kitaplara kopyalanmamış bir tanıtım çerçevesi sunulur.

Atebetül Hakayık: spoilersız içerik özeti

Eserin özeti, Atebetül Hakayık başlığının işaret ettiği konuya dayanır ve metni baştan sona yeniden anlatmayı amaçlamaz. Atebetül Hakayık, şiirsel dil, imge ve ritim aracılığıyla bireysel ya da toplumsal deneyimleri işleyen bir eserdir; doğrulanmayan şiir başlıkları kayda eklenmemiştir. Kurmaca eserlerde final, fail veya büyük ters köşe verilmez; kurgu dışı çalışmalarda kaynakla doğrulanmayan tezler yazarın görüşü gibi sunulmaz. Özet, kitabın tamamını ikame etmek yerine okurun eseri tanımasına, benzer çalışmalarla karşılaştırmasına ve okuma beklentisini doğru kurmasına yardımcı olur. Bu nedenle metin, genel bir tanıtım şablonundan ziyade eserin konusu ve türüne göre şekillenen bir ön okuma niteliğindedir.

Atebetül Hakayık neden okunabilir?

Eser özellikle şiir alanında konuya yüzeysel olmayan bir giriş veya farklı bir bakış arayan okura hitap eder. Atebetül Hakayık, şiirsel dil, imge ve ritim aracılığıyla bireysel ya da toplumsal deneyimleri işleyen bir eserdir; doğrulanmayan şiir başlıkları kayda eklenmemiştir. Kurmaca metinlerde yazarın diğer eserleriyle, tarih ve sosyal bilim çalışmalarında farklı araştırmalarla, bilim ve psikoloji kitaplarında ise daha güncel literatürle karşılaştırmalı okuma yapmak yararlı olur. Buradaki kayıt kitabı abartılı övgülerle pazarlamak yerine hangi konuda ne sunduğunu ve hangi bibliyografik bilgilerin gerçekten doğrulanabildiğini açıkça göstermeyi amaçlar.

Kitap Detayları

Kitap adı Atebetül Hakayık
Kitap yazarı Edib Ahmed Yüknekî
ISBN
Yayıncı Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Yayın tarihi
Sayfa sayısı 96 Sayfa

Dünyaya küçük, şiire büyük gelmiş bir yaşamın hammaddesi: ateş, su ve kelimeler.

Bu kitap hakkında AI Asistan’a sorunKonusu, uygunluğu, benzerleri ve spoilersız özeti öğrenin.
AI’a Bu Kitabı Sor
💬 Okur Yorumları

Atebetül Hakayık hakkında ne düşünüyorsun?

Kitapla ilgili düşüncelerini, beğendiğin yönleri ve eleştirilerini diğer okurlarla paylaş.

Geri